mandag den 3. september 2012

Baking ..

OPSKRIFT

Ca. 30 stk.

575g mel
100g smør eller margarine
75g sukker
1 æg
2½ dl lunken mælk
75g gær
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
Til kogning: ca. ½-1 kg palmin

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i den lunkne mælk.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej.

3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 30 min.

4. Del dejen i 3 lige store stykker det formes til kugler. Lad dem hvile et pat min.

5. Tril hver kugle til en pølse på ca. 25 cm længde der deles i 10 stykker. Tril stykkerne til boller.

6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir drysset med mel og lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Varm plaminen op til ca. 180 grader. Kom en lille klat dej i gryden. Bruser plaminen op er den klar til brug.

Formning:

Lav et hul i hver bolle, der udvides med pegefingrene så der dannes en ring på ca. 2 cm tykkelse. Lad ringene efterhæve ca 30 min., lunt og tildækket, til dobbelt størrelse.
Kog ringene, ca. 2 min., til de bliver gyldne.
tag dem op og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir, inden de dyppes i en tynd glasur og drysses med krymmel.
Så har du lækre donuts :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar